Різдвяні пампухи

Традиційний різдвяний стіл неможливо собі уявити без смачних і запашних пампухів. Ця страва смакує як дітям, так і дорослим, а оригінальні начинки привносять колориту та різноманітності, стаючи окрасою святкового столу. Українські господині готують пампухи вдома за власними родинними рецептами, однак якщо часу бракує, можна замовити смачну випічку в «Донатс Бар» і насолоджуватися цією смакотою усією родиною.

 

Як готувати пампухи?

Основою страви є дріжджове тісто. Варто зазначити, що пампухи можуть бути як солодкі із ягідною начинкою, так і солоні, з додаванням часнику, які гармонійно смакують із гарячими першими стравами, наприклад наваристим борщем. З чого готують памухи на Різдво? Традиційно начинкою для різдвяних смаколиків є мак, солодкі вишні або сливове чи яблучне варення.

Які є традиційні рецепти пампухів?

Для недосвідчених господинь ми підготували декілька рецептів приготування запашних пампухів. Серед них є традиційний рецепт, а також варіант для тих, хто дотримується посту та вживає лише пісні страви.

Традиційні пампухи

Для приготування знадобиться:

  • півкілограма борошна вищого ґатунку;
  • дріжджі (50 грамів);
  • молоко (250 грамів);
  • масло вершкове (50 грамів);
  • ціле яйце та чотири яєчні жовтки;
  • цукор (50 грамів);
  • сіль (5-6 грамів);
  • ванільний цукор (одна пачка).

Для начинки знадобиться заморожена вишня, яку заздалегідь треба розморозити.

Найсмачніша випічка виходить, коли використовуються домашні, якісні та свіжі продукти. Тому, обираючи інгредієнти, приділіть увагу їх свіжості та якості.

У теплому молоці слід розвести дріжджі, додати у цю суміш цукор (1 столова ложка) та борошно (2 ст. ложки). Ретельно перемішати та відставити опару в тепле місце на деякий час. Суміш почне бродити, а на її поверхні з’являться бульбашки. У іншому посуді цукор треба збити із яйцем та жовтками, додавши також ванільний цукор. Після того як процес бродіння почнеться, слід з’єднати опару із яєчною масою, добавити туди також розтоплене масло та сіль. На останньому етапі добавляється борошно, яке заздалегідь треба просіяти через сито, наситивши його повітрям. Замішене тісто накривається чистим рушником і ставиться в тепле місце, де воно буде підходити. Готове тісто розкатують (товщина близько 1 см) та формують пампухи. На відстані 10 см один від одного викладають начинку, накривають ще одним пластом тіста та щільно їх з’єднують. Склянкою видавлюють пончики та смажать їх у великій кількості олії до золотистого кольору. Готові смаколики викладають на паперовий рушник. Перед подачею пампушки посипають цукровою пудрою.

Пампухи із прісного тіста

Для приготування знадобиться: півлітра води, дріжджі (50 грамів), одне яйце, одна склянка цукру, сіль (5-6 грамів), олія рослинна (2 столові ложки), борошно (2,5 склянки). Для начинки можна використати мак, який заздалегідь треба запарити кропом та змішати із цукром.

Для приготування опари воду слід розігріти до тридцяти градусів та розчинити в ній дріжджі. Приготувати опару, додавши цукор та трохи борошна, а згодом додати всі інші інгредієнти та замісити тісто. Після того як тісто готове за схемою, яка описана вище, треба зробити пампушки та приготувати їх.

Коли готують пампухи?

Пампухи – це різдвяна традиційна страва. Багато господинь цікавляться питанням, чи можна готувати пампухи не на Різдво. Ми вважаємо, що цей смаколик заслуговує на те, щоб якнайчастіше бути присутнім на столі. Тому не варто себе обмежувати, та готувати пампушки не лише на свята.

З якими начинками бувають пампухи?

Цей десерт має багато різноманітних начинок, від традиційних, таких як мак та вишня, до сучасних, наприклад варення із пелюсток троянди. Взагалі немає обмежень щодо начинки для пампуха, і кожна господиня може роботи їх на власний смак.

Де можна купити пампухи?

Охочі посмакувати найкращими пампухами у Львові, можуть завітати до DonutsBar, який знаходиться за адресою Кульпарківська, 226а (торговий центр Victoria Gardens). Найсмачніша випічка знаходиться тут. Виготовлена із найкращих високоякісних продуктів по традиційній рецептурі, вона не залишить нікого байдужим та подарує незабутні миті щастя та насолоди. За бажанням можна оформити доставку смаколиків у будь-яку точку Львову та за його межі.

Скільки коштують пампухи?

Ціни на пампухи демократичні, що дає можливість посмакувати прекрасною випічкою без особливих витрат. Ціна виробів відрізняється в залежності від начинки, тому чітку вартість можна дізнатися, завітавши у заклад «DonutsBar», або зайшовши на сторінку сайту закладу в Інтернеті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *