Category Archives: Блог

Кава без наслідків: скільки, коли і якою краще пити каву

Скільки можна пити каву Якщо Ви кавоман і Вам важливо знати, яку каву краще пити зранку, є хороша новина: незалежно від виду напою, кава сприяє травленню. У її складі знаходяться органічні кислоти, серед яких: яблучна, лимонна, щавлева, хлорогенова і, звичайно, кавова. Але сприяє напій травленню за умови, якщо шлунок наповнений їжею. В іншому випадку, кислоти […]

З чим пити каву

Смакові вподобання поціновувачів кави створили ті різновиди напою, які ми добре знаємо. Не дивлячись на це, одні рецепти прийнято вважати класичними, інші розташовують на один рівень з десертами. Але якою б не була кава – з молоком або без, з домішками або в чистому вигляді – її не завжди подають саму по собі. Часто її […]

Різновиди кавових напоїв

Як виникає смак і аромат Кавові напої різноманітні. Їх смак залежить від виду кавових зерен, способу обсмажування і приготування. Істотно впливають на смак цукор, тоніки, спеції та інші домішки. Не менш важливий фактор – розуміння того, як готувати різні види кави. Відомі 75 різновидів рослин, які дарують нам можливість відчути смак напою. Але лише два […]

Очікувані несподіванки: робимо солодкий подарунок особливим людям

На смак і колір … Солодощі дарують з приводу і без приводу – щоб підняти настрій, прикрасити мить, зробити приємним буденний день. Тим приємніше отримувати солодкий подарунок, чим він оригінальніше. Знайти особливий подарунок нескладно, для цього не потрібно шукати кондитерські. Можна приготувати своїми руками. Якщо для Вас зараз не той випадок, досить знайти свій варіант […]

Від Стародавнього Єгипту до бабусиної тумбочки: солодка стаття про солодощі

Коли виникли перші солодощі? Факти свідчать про те, що історія солодощів така ж багата, як історія людства. З давніх часів любили натуральне і солодке: тоді неможливо було думати про ненатуральні продукти. У Стародавньому Єгипті солодощі робили, поєднуючи мед і фініки, в Стародавньому Римі – мед і горіхи, мак і кунжут. Наші предки часів Київської Русі […]

Як організувати дитяче свято

Якщо Ви збираєтесь самотужки організувати дитяче свято, то пам’ятайте: Контакти батьків усіх дітей, що гостюватимуть на Вашому заході, мають бути записані і знаходитися «під рукою». У вас має бути записаний приблизний таймінг свята, також варто розказати про нього батькам запрошених дітей. Заздалегідь обговорити меню, оскільки у когось з дітей може бути алергія на певні продукти. […]

Які повинні бути солодощі на Хелловін

Це питання, що цікавить не тільки підлітків, які готуються до тематичних вечірок, і задумують здивувати своїх товаришів чимось незвичним, а й багатьох господинь, що користуються кожним шансом розрадити та потішити свою родину смачненьким. Хелловін – сучасне міжнародне свято, що відмічають 31 жовтня, День усіх святих. Традиція цього свята походить від давніх кельтів Ірландії та Шотландії, […]

Що приготувати вдома з дітьми

Що приготувати вдома з дітьми – цікаве і правильне питання, оскільки цей процес не тільки дозволяє привчити дитину до готування, надати змогу здобути їй звичку готувати корисну їжу самостійно, а й зближує і єднає сім’ю. Готувати разом можна починати з того моменту, коли дитина в змозі усвідомити чим є даний процес і здатна мінімально допомогти […]

Що таке донат?

фото Чим відрізняються донати від пончиків

Про те, що таке донат пончики, напевне, знають всі любителі якісних та смачних смаколиків. Однак досі існують й ті, хто ні разу не куштував цю повітряну, ароматну та незабутню на смак випічку! Вона носить десятки різних назв в усіх куточках світу, але всіх їх поєднує величезна армія фанатів, десятки спеціалізованих закладів та мільйони домогосподарок, які […]

Як приготувати американські пончики?

Легендарні американські пончики (або донатси) – це ласощі, що мають багаторічну історію та довгий шлях, на протязі якого їх рецепт постійно змінювався, вдосконалювався та підлаштовувався під сучасні смаки. Наразі існує безліч рецептів та різновидів: з десятками смаків, різною глазур’ю, в шоколаді, з наповнювачами та без, з цукровою пудрою, на фритюрі та в печі, тощо. Незалежно […]