Як зробити весільний солодкий стіл прекрасним, як молодята

Солодкий стіл – прикраса весільного торжества, солодкийкомпліментмолодятам і гостям. Організатори святкової події намагаються догодити, формуючи стіл вишукано, барвисто, оригінально і навіть екзотично. Декор весільного столу повинен відповідати стилістиці весілля, її оформлення. Він прикрашає місце проведення святкування, як вишенька – найсмачніший торт. На сучасному весільному солодкому столі гідне місце займуть звичні та найоригінальніші ласощі: від бабусиних пиріжків до пончиків донатс.

Історія ідеї

Ідея весільного солодкого столу вперше виникла в США. Це був абсолютно несолодкий час в історії Штатів – період Великої депресії (1929 – 1939 рр.). Тоді вправні багаторівневі торти були рідкісним частуванням навіть для багатих сімей. Простіше було зробити солодкий стіл, наповнивши його не одним величезним смаколиком, а великою кількістю дрібних ласощів. З цією метою використовували печиво. Його вистачало всім гостям, воно дозволяло заощадити-витратинавесільний десерт ділилися порівну. За однією з легенд, вперше створили солодкий стіл жителі американського Пітсбурга. Він був складений з традиційних домашніх страв: заварних тістечок, домашніх вафель, тістечок «кінськийкаштан»таін.Випічкуготувалажіночаполовина гостей нареченого – мами, тітки, бабусі й інші родичі. В день весілля солодощі викладали пірамідами на підноси і заздалегідь упаковували вконтейнери-щобгостям можна було взяти з собою. Робили це до свята, оскільки після нього на підносах не залишалося і крихти. Інша легенда говорить про те ж, з тією лише різницею, що в приготуванні солодкого брали участь родички нареченої. Вважалося, що таким чином кількість і якість страв говорили про здібності і працьовитість нареченої.

Щоб з’їсти і не помітити: формуємо солодкий стіл на весілля

Для особливої ​ ​ урочистості – особливі солодощі.
Стіл з солодощів підтримує святкову атмосферу, підкреслює стиль весілля. Це улюблене місце для фанатів Інстаграмм і селфі, воно дивує й вабить гостей. Що купити для солодкого столу на весілля? Для такої важливої події використовують як класичні солодощі – капкейкі з улюбленою начинкою нареченої, прикрашені мереживом, так і нестандартні, рідкісні, оригінальні. Завжди актуальний і популярний шоколадний фонтан. Це чарівний елемент весільного декору. Пончики донатс цінують як любителі шоколаду або карамелі, так і любителі борошняних виробів. Плюс пончиків Donuts Bar – можливість прикрасити їх так, як вимагає концепція свята. Щоб пончики були свіжими, замовляти їх варто не пізніше, ніж за день до заходу.
Правильно зробити акцент на презентах. Але не для молодят, а для інших учасників. Це завжди і всім приємно. Пакетики з крафт-паперу з ініціалами гостя готують заздалегідь.

Декор так само цінний, як і наповнення

Думаючи про посуд, використовують ємкості різних форм і кольорів. Стандарт не для такого приводу. Солодкий стіл прикрашають різними аксесуарами, стрічками і квітами. Страви розміщують за рівнями, використовуючи вази на ніжках і плоскі тарілки. Роблятьсиметричнувикладкузпідставкоюздекількохярусіввцентрістолу,з боків якої викладають частування. Що поставити на весільний солодкий стіл? В оздобленні кенді-бару використовують: – живі квіти; – задній фон з яскравих квітів з фіранками і буквами; – воскові свічки для романтичної атмосфери; – фото молодят і гостей; – різні покажчики і написи для залучення гостей до столу. Цікава ідея з іменами страв: звичайні тістечка називають по-особливому, тим самим привертаючи до них увагу. До назви додають склад частування і веселий афоризм або жарт.

Не як у бабусі або як зробити солодкий стіл оригінальним?

Дорослі залишаються дітьми, коли мова йде про солодощі. Весілля дозволяє їм зануритися в дитинство і реалізувати мрію – наїстися солодким вдосталь. Так було у наших бабусь, буде і унашихонуків.Алеоднієїлишеатмосфероюсвятооригінальним не зробити. А нареченій хочеться, щоб її весілля відрізнялося і було особливим для всіх. Солодкий стіл може впоратися з цим завданням і зробити весілля оригінальним. Як оформити солодкий стіл на весілля?

Вибір загальної концепції

Для традиційного весілля з викупом нареченої солодкий стіл замінить фуршетний, за яким говорять перші тости. Йогоформуютьвбудинкунареченої,точно розраховуючи хронометраж заходу – на частування повинно вистачити часу, інакше насолодитися ним в метушні не встигнуть. При проведенніпроцедуриреєстраціїнаприроді,стілрозміщуютьнавулиці,щоб гості могли підкріпитися в спілкуванні. При цьому важливо, щоб оформлення столу відповідало весільній зоні, з урахуванням арки, ваз, стільців та ін. Такий стіл повинен бути мобільним, наприклад, в разі негоди. Не забувають про оснащеннябанкетногозалу.Солодкийбарскладаютьсолодощі і фруктова нарізка, яка стає додатковим приводом для фотосесій.

Основа і неїстівний декор

Солодкий стіл зробитьунікальнимвикористаннякомодівівідкритихшафзамість класичного варіанту – столу з солодощами. Головне, щоб при цьому брати частування було зручно. Як прикрасити солодкий стіл на весілля? Основу прикрашають скатертиною, прапорцями, віялами, гірляндами, стрічками, бантами і невеликими квітковими композиціями. При використанні шафи або комода, вони повинні бути без дверей, ящики та нижні полиці залишають порожніми або, якщо їх не можна закрити, прикрашають декором. Десерт розміщують за ступінчастим принципом: на початку маленькі і низькі, а банки і довгі солодощі, посуд – біля стіни. З цією метою використовують невеликі підставки на стіл.

Наповнення

Це саме те, що робить стіл унікальним. Хоч би яким був декор, його не можна з’їсти. А найбільше запам’ятовуються саме їстівні особливості солодкого столу. Якщо бюджет дозволяє, використовують лоток з морозивом або яблуками в карамелі. Цеймаленькийострівецьсолодкогобудеприємносприйнятийусімагостями. Головне при оформленні столу не перестаратися і не перевантажити гостей вибором. Велика кількість десертів виглядає непривабливоібезсмаку.Прийнято,щонормальна кількість солодкого на столі – 7-10 видів ласощів, з яких незвичайні – 2-3. Порції повинні бути невеликими, щоб їх зручно було смакувати. З цієї причини пончики хороший вибір. У Donuts Bar виконують абсолютно різноманітні замовлення, доповнюючи пончиками дизайн весілля будь-якого стилю. Солодкий стіл повинен мати композиційний центр. Його складає міні-версія весільного торта для найменших,нетерплячихгостейаботихзних,хтозмушенийпіти раніше. Замість торта можна використовувати піраміду з макарун або етажерку з капкейками.

Скільки коштує солодкий стіл на весілля?

Вартість солодкого столу – це проста арифметика, а саме – сума вартості його складових: цукерки, торти, тістечка, фрукти, пончики ат послуги по влаштуванню. Кількість смакоти залежить від числа гостей і днів святкування. Середня ціна з розрахунку на одну людину – від 150 грн, з урахуванням оренди посуду декору і доставки. Загальна вартість – близько 10 тис. грн. і більше, з урахуванням оренди посуду, меблів, текстилю, поліграфії, монтажу. Але хіба варто обмежувати гостей в солодкому, враховуючи, на скільки особливий привід зібрав їх разом?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *